5 MARKEDSTRENDER SOM AKSELERERER INNSIKT OG MENNESKELIG HANDLINGER NÅ SOM ALLE SNAKKER OM AI

Lesetid: 4 minutter

«Data uten innsikt har liten verdi; innsikt uten handling er meningsløst.»

Det er essensen av mange sitater fra William Edwards Deming.

Analytics Forum lover å levere økter i skjæringspunktet mellom det siste innen generativ AI, Data Science og visuell informasjon for å inspirere til handling og smartere beslutninger. Videre vil du se og høre om de nye trendene innen avansert analyse med en agenda som er full av kundehistorier samt fagpersoner fra Spotfire.

Viktige agenda punkter er:

 • Data Science i stor skala
 • Modellforklarbarhet
 • Visuell analyse og informasjon
 • Analytiske applikasjoner med low code/no code
 • Analyse av romlige og geografiske data.

Data Science i stor skala

Data scientists kan bruke Python- og R-språkene med stor effekt, og skalerer på tvers av organisasjonen med data prep, maskinlæring, geoanalyse og statistikk.

Spotfire-analyse gjør det enkelt for «ikke-utviklere» å legge til forhåndsbygde Python- og R-skript til Spotfire-analyser og visuelle analyseapplikasjoner.

Flere sesjoner forklarer hvordan du oppretter Python og/eller R- skript raskt og klare for analytikere å bruke.

Mens noen avgjørelser overlates til automatisering, inkluderer flere fortsatt mennesker som får ta del i beslutninger på tross av at alle bare prater om AI.

Bli med på disse øktene:

 • Multivariat avviksdeteksjon og klassifisering
 • Enterprise-Scale Data Science Lifecycle
 • Neste generasjons industriapper med Spotfire
 • Modellforklarbarhet, observerbar, ansvarlig AI (inkludert, men ikke begrenset til, store           språkmodeller)

Mens mange prosesser kan automatiseres gjennom maskinlæring og statistiske prosesser, er det fortsatt rom for menneskelige innspill og beslutninger.

Til tross for at det på LinkedIn bare snakkes om AI har mennesker fortsatt en aktiv rolle å spille i å finjustere eller justere modeller, samt overvåking av drift av modellene. Gjennom automatisering genererer Python-pakker resultater som så aktiverer «menneskelig AI» gjennom utvidet, pek-og-klikk visuell data science. Praktisk bruk av AI - men med menneskelig kontroll.

Bli med på disse øktene:

 • Analytisk åpenhet: Skap tillit med forklaring og modellovervåking
 • Vi introduserer Spotfire AI-apper
 • Hva er trendene innen Natural Language Processing and Large Language Models 

Visuell informasjonsdesign

I en av åpningssesjonene vil den kjente interaksjons- og designeksperten Jan Willem Tulp presentere sammen med Spotfire Chief Analytics Officer Michael O'Connell. Det blir en sesjon om oppdagelsesprosessen, hans portefølje av Javascript-arbeid på tvers av nettverk, og beste praksis for hvordan man kan belyse innsikt fra fascinerende vitenskapelige emner på måter som publikum kan forstå.

I tillegg til økter om design og oppdagelser, vil TAF inneholde økter om Spotfire Mods-visualiseringer. Siden det først ble introdusert for over to år siden, har Spotfire Mods-rammeverket tilbudt en fleksibel, lett og sikker måte å utvikle Javascript-utvidelser på plattformen. Mods-rammeverket har muliggjort utviklingen av slike visualiseringer som Weather Mod, Sankey Diagram Mod, Network Chart Mod og mange flere.

Disse ser ut, føles og samhandler akkurat som enhver annen naturlig Spotfire-visualisering. Flere er publisert, sertifisert og fritt tilgjengelig for ned lasting fra Exchange på fellesskapet.

Bli med på disse øktene:

 • Spotfire lansering! Visuell analyse for innsikt og handling
 • Spotfire Mods: Unik visuell innsikt

Handling og innsikt med low code/no code Apps Analytics

En grunnleggende utfordring som fortsatt gjenstår i Analytics i dag: innsikt er ikke handlingsdyktig når eller der de fleste beslutningstakere trenger dem – og det er i beslutningsøyeblikket.

En økt om Spotfire Actions vil vise hvordan du kan bygge bro mellom forretningsinnsikt og beslutninger, og akselerere resultater ved å utløse sømløse transaksjoner fra BI-plattformen din til alle de operative forretningssystemene der kunnskapsarbeidere faktisk jobber. Med en kodefri, feedback løsning til hvilken som helst sky eller lokal applikasjon, kan du opprette et varsel til for eksempel CRM og oppdatere datavarehuset ditt – ALT direkte fra en datavisualisering.

Med Spotfire kan du analysere strømmekilder i sanntid. Eller du kan sammenstille med arbeidsflyt, både menneske skapt eller automatisk og kontinuerlig automatiserte beslutninger for å bli mer effektiv.

Med rett BI-verktøy kan man utvide med sanne analyseapper som et beslutnings- og kontrollsenter for forretningsdrift. Når tiltak iverksettes nærmere der forretningsprosessene utføres⁠ leveres mer verdi, noe som resulterer i prosessforbedringer av høyere kvalitet.  

Det ryktes om ett mulig samarbeid mellom Spotfire og Google Drive.

Bli med på denne økten:

 • Spotfire-handlinger: Fra innsikt til handling.

 

Utforsk mulighetene for analyse av romlige og geografiske  data

Geoanalytics har lenge vært en av de største styrkene til Spotfire, på tvers av ulike bransjer. Kart med flere lag gjør det mulig å bore ned på modeller mellom lag, og de fungerer så sammen med flere nye ferdigpakkede ML skript nevnt ovenfor. Når de drives av skript under panseret, er alle Spotfire-kart dynamisk interaktive, i stand til å oppdatere data og reflektere sanntidsanalyse. Beregninger mellom lag gjør det mulig å kjøre spådommer på hendelsesstrømmer uten mer kode, gjennomføre data science i sanntid, drevet av de opprinnelige motorene for Python og R.

I tillegg vil Spotfires kartfunksjoner vises i flere dedikerte Hackathon under seminaret.  Spotfires eget Data Science-team vil gjøre det mulig for deltakerne å studere, analysere og skaffe geospatial innsikt om Houston “food deserts” - områder hvor det er begrenset tilgang til rimelig, næringsrik fersk mat.

Meld deg på i dag.

Link til Analytics Forum ser du her:

Orginal artikkel fra TIBCO ser du her:

 

Hvis du er interessert i å lære mere håper jeg du tar kontakt og melder deg på seminaret.

 

Ørjan Stenseng

Salgssjef , Precise Prediction 

Epost: orjan.stenseng@preciseprediction.com

Mobil: +47 90940194

0
Feed