Skip to content

Vi deler

Det skjer stadig endringer i vår bransje. Her ser du nyheter og historier det kan være verdt å merke seg.

 • 29/05/2024 - Ørjan Stenseng 0 Comments
  Datadrevet vedlikehold

  Innledning

  Vedlikehold av utstyr er viktig for mange organisasjoner. Tradisjonelt har vedlikehold blitt utført basert på faste tidspunkter eller reaktivt når feil oppstår. Stadig mer digitalisering gjør en mer effektiv tilnærming mulig.

  Read More
 • 14/03/2024 - Ørjan Stenseng 0 Comments
  Optimaliser butikkplasseringen med maskinlæring og AI

  Planlegger du å utvide med flere butikker, eller vurderer du om dine nåværende butikker er best mulig plassert?

   

  Vår avanserte beliggenhetsanalyse gir deg svaret!

   

  Vi kombinerer data fra pålitelige kilder som GeoNorge, SSB, SVV og OpenStreetMap for å gi deg en interaktiv kart-rapport. Denne rapporten lar deg enkelt fremheve viktige detaljer og skjule mindre relevante data, slik at du kan ta informerte beslutninger.

  Read More
 • 15/01/2024 - av Ørjan Stenseng 0 Comments
  HAR DERE FORTSATT DATASILOER?

  Lesetid: 4 minutter

  De fleste kunder jeg har jobbet med gjennom en lang tid i databransjen har siloer av data. Det være seg i eget datasenter med en skog av forskjellige systemer og applikasjoner, eller ett ERP system hvor modulene ikke er integrert. Enkelte har flyttet "alt" til en eller flere skyleverandører for å få alt til å henge sammen. Men er dette en effektiv strategi ?

  TIBCO Datavirtualisering (TDV) gjør komplekse data enkle. En bastant påstand, men det kan vi bevise ved mange referansekunder. Med et tynt logikklag kobler vi sammen dataene dine, gjør de enklere å finne, forstå og bruke. Data som en tjeneste eller datadelingsplattform, er det mange som kaller det.

  Read More
 • 15/01/2024 - av Ørjan Stenseng 0 Comments
  5 MARKEDSTRENDER SOM AKSELERERER INNSIKT OG MENNESKELIG HANDLINGER NÅ SOM ALLE SNAKKER OM AI

  Lesetid: 4 minutter

  «Data uten innsikt har liten verdi; innsikt uten handling er meningsløst.»

  Det er essensen av mange sitater fra William Edwards Deming.

  Analytics Forum lover å levere økter i skjæringspunktet mellom det siste innen generativ AI, Data Science og visuell informasjon for å inspirere til handling og smartere beslutninger. Videre vil du se og høre om de nye trendene innen avansert analyse med en agenda som er full av kundehistorier samt fagpersoner fra Spotfire.

  Read More
 • 15/01/2024 - av Ørjan Stenseng 0 Comments
  EBX MED STOR OPPGRADERING. 6.1-LANSERING: TEAMUP, TILE VIEW, BOOSTED HIERARCHIES, OG MER

  Lesetid 3 minutter

  I over to tiår har TIBCO® EBX-programvaren vært en viktig ressurs for bedrifter som trenger verktøy for masterdataadministrasjon (MDM). Det startet som en enkel løsning for å håndtere, administrere og dele data internt i organisasjoner, og har utviklet seg til en MDM-plattform som tilbyr full funksjonalitet for alle typer datadomener og informasjonskilder. EBX-programvaren er skalerbar og vokser i takt med virksomheten din, en egenskap som blir stadig viktigere i lys av den stadig økende datamengden. 

   

  Read More
 • 15/01/2024 - av Ørjan Stenseng 0 Comments
  DATADREVET PROSESSFORBEDRING

  Lesetid: 3 minutter

  I dag står digitalisering øverst på mange sin prioriteringsliste. AI kommer også høyt på lista, og det passer oss bra som har jobbet med det siden 2006. Med digitalisering kommer mange muligheter og i denne artikkelen skriver jeg om digital prosessforbedring, eller process mining som det også kan kalles.
  Process mining bruker data fra loggfiler og visualiserer prosessen slik den fungerer i dag. Man får innsikt i hvordan prosessene faktisk utføres, og gir organisasjonene muligheten til å identifisere flaskehalser, ineffektiviteter og forbedringspotensial. Nedenfor skriver vi om hvordan det fungerer, og hvorfor det er viktig for moderne organisasjoner.

  Read More
 • 15/01/2024 - av Ørjan Stenseng 0 Comments
  DATA MESH OG DATA VIRTUALISERING: ET PERFEKT PAR

  Lesetid 3 minutter

  Data mesh og data virtualisering har komplementære egenskaper. En data mesh arkitektur fokuserer primært på organisasjon og administrasjon av data, med vekt på desentralisert eierskap og ansvar på domenenivå. Data virtualisering er teknologi som gir sømløs tilgang til alle relevante data fra ulike kilder uten å fysisk flytte eller kopiere data.

   

  Read More
 • 15/01/2024 - 30/11/2023 av Ørjan Stenseng 0 Comments
  SKALERBAR ANALYSE OG KUNSTIG INTELLIGENS

  Lesetid: 3 minutter

  I november kom Spotfire i versjon 14 og er mye mer enn ett analyseverktøy. Her får du en veileder gjennom alle dine data. Med selvbetjening kan brukere jobbe med utvalgte data og applisere prediktive analyser, geolokaliseringsanalyse og sanntidsanalyse. Du kan med andre ord grave i data og få raskere og mer effektive svar. Alt, på en og samme skalerbare plattform.

   

  Read More